Easiest Way to Cook Appetizing Sayur lodeh

Sayur lodeh. You can substitute other vegetables if you like. Just add the sturdier, longer-cooking vegetables first and the more delicate vegetables in the second simmering. Add some cubed tofu or some shrimp with the cabbage and scallions if you like.

Sayur lodeh Sambal terasi ("shrimp paste chili sauce") is usually served separately. In Malaysia and Singapore, when sayur lodeh is served with. Sayur lodeh ayam bisa dijadikan alternatif kalau ingin masak sayur dan lauk sekaligus buat yang sibuk dan tidak punya banyak waktu memasak tapi tetap ingin memasak sendiri dirumah. You can cook Sayur lodeh using 17 ingredients and 4 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Sayur lodeh

  1. Prepare 1 potong dadu of Labu siam.
  2. It's of Kacang panjang 10 potong2.
  3. Prepare of Terong ungu 2 potong2.
  4. Prepare 2 of Salam.
  5. You need of Lengkuas 1 ruas geprek.
  6. It's of Santan dari 1/2 butir kelapa.
  7. Prepare of Cabe ijo 3 haluskan.
  8. It's of Cabe rawit 6 haluskan.
  9. Prepare of Bawang merah 4 haluskan.
  10. You need of Bawang putih 4 haluskan.
  11. It's of Kemiri 2 haluskan.
  12. Prepare of Terasi 1 sdt haluskan.
  13. You need of Ebi 1 sdm haluskan.
  14. You need 1 sdt of Ketumbar bubuk.
  15. You need secukupnya of Garam.
  16. It's secukupnya of Gula pasir.
  17. You need secukupnya of Penyedap rasa.

Sayur lodeh ini akan lebih nikmat jika disajikan dalam keadaan hangat ditemani dengan nasi hangat pula. Anda juga bisa menambahkan bahan-bahan lain sesuai dengan selera anda. Selamat mencoba dan jangan lupa bagikan resep ini kepada teman-teman disekitar. There are many types of Indonesian vegetables dish.

Sayur lodeh step by step

  1. Potong2 sayuran. Blender cabe2an, bwang2an,kemiri, terasi dan ebi.
  2. Tumis bahan yg sudah diblender jika sudah harum msukan salam, lengkuas geprek. Dalam panci terpisah didihkan santan yg sudah dicampur air. Jika sudah mendidih masukan bahan yg sudah ditumis.
  3. Aduk2 sampai rata masuka ketumbar bubuk, garam,gula, penyedap rasa lalu masukan sayur2an masak hingga matang.
  4. Sajikan.

And some are using coconut milk and spicy. This Sayur Lodeh is one of them and very popular in Java region. It is usually made from different kind of vegetables like eggplant, young jackfruit (nangka muda), Gnetum gnemon (melinjo), chayote (labu siam), long beans (kacang panjang), carrots, etc. Kali ini saya menggunakan resepi yang biasa saya gunakan. Di bawah ini kami jabarkan resep sayur lodeh nangka muda alias lodeh tewel, Moms.

Comments