Choipan. Choripán (plural: choripanes) is a type of sandwich with chorizo popular in Argentina, Chile, Peru, and Uruguay. The name comes from the combination of the names of its ingredients: a grilled chorizo sausage and a crusty bread (Spanish: pan) such as a marraqueta, baguette, or francés. Makanan yang satu ini adalah khas Indonesia khususnya di Pontianak, makanan ini tidak digoreng melainkan di kukus. untuk kulitnya terbuat dari campuran tepung beras dan tepung tapioka. dan isinya bermacam-macam ada sayuran ada bengkuang sesuai selera kita. penasaran .
Sausage and bread — it sounds simple, doesn't it? But throughout the continent, debates rage on about the kind of bread, the kind of. Choripan or chorizo hot dog with chimichurri sauce. You can have Choipan using 20 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Choipan
- You need 200 grm of tepung beras.
- It's 50 grm of tepung kanji.
- You need 1 sdt of garam.
- Prepare 250 ml of air.
- You need 3 sdm of minyak.
- You need of Isian:.
- It's 3 buah of wortel.
- Prepare 1 buah of bengkoang.
- It's 2 siung of bawang putih.
- You need 50 grm of ebi.
- Prepare 1 saset of royko ayam.
- Prepare 1 sdm of gula putih.
- It's 1/2 saset of ladaku(merica).
- Prepare of Bahan tambahan :.
- It's 1 lembar of daun pisang.
- You need of Bawang putih goreng.
- Prepare 7 buah of cabe merah kriting.
- It's 3 siung of bawanng putih.
- Prepare 5 sdm of saos extra pedaa.
- Prepare 1/2 saset of ladaku/merica.
Choripan is a traditional Argentinean appetizer or snack consisting of grilled chorizo on bread topped with chimichurri sauce. This flavorful chorizo sandwich, also called chori for short, is popular in many Latin American countries and is a must have for an asado or. Resep Choi Pan yang Enak Banget. Choi pan merupakan salah satu masakan khas daerah Pontianak yang enak banget jika dimakan dalam keadaan hangat dan juga cocok sekali jika disajikan sebagai camilan saat nonton tv atau sedang santai bersama keluarga tercinta dirumah.
Choipan step by step
- Siapkan tepung beras,tepung kanji garam aduk rata lalu beri air aduk rata kembali baru nyalakan api masak dengan api kecil sampai kalis terakhir beri minyak,aduk rata kembali.
- Bikin isian : parut bengkoang dan wortel lalu rajam bawang putih kemudian siapkan wajan beri sedikit minyak osenk bawang putih sampai kecoklatan baru masukan ebi aduk rata kemudia masukan parutan wortel dan bengkoang aduk rata sampai matang masukan masako,gula,merica,,setelah matang matikan api.
- Kemudian adonan cetak (agar tidak lengket beri tepung kanji pada tangan dan alas cetakan) setelah berbentuk bulat isi dengan isian tadi lalu lipat sampai jadi 1/2 lingkaran.
- Siapkan kukusna dan beri alas daun pisang yg sblmnya diberi olesan minyak (kukus 10 menit).
- Setelah 10 menit,angkat lalu beri bawang putih goreng diatas nya untuk saos saya hanya blender cabemerah kriting sama bawang putih kemudian osenk beri air dan saos sambal extra pedas tambahkan merica osenk sampai matang lalu cocok sama choipan atau diguyur juga bisa 😄.
Choripanes are signature sausage sandwiches native to Argentina. Sold by street vendors, at restaurants, and commonly prepared at home, they can be served as an appetizer or entree and are both incredibly simple and incredibly delicious. Choripanes consist of grilled chorizo sausage (often butterflied before being cooked, as we do here) served on bread, slathered with plenty of fresh. How to Grow Roses From Cuttings Fast and Easy هادی چوپان (@hadi_choopan) Choipan yummy, kulitnya tetap lembut meskipun sdh dingin
Comments
Post a Comment