Sayur lodeh bayam toge. Sayur lodeh bayam lezat dan simple. Sayur lodeh is Indonesian vegetable stew in coconut milk. Like its cousin, sayur asem, sayur lodeh has no fixed rules on which vegetables to use.
Walaupun kelihatannya memang masakan jadul dan ketinggalan jaman, tetapi sampai saat ini masih banyak yang menyukainya lho. Citarasa yang legit dengan bumbu sayur lodeh terong yang. Sayur bayam bening adalah jenis masakan sayur sehari-hari yang paling praktis dan Sayur asem umumnya menggunakan mentimun, toge kacang kedelai, kacang panjang, atau gambas juga bisa. You can cook Sayur lodeh bayam toge using 8 ingredients and 8 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Sayur lodeh bayam toge
- It's 1/2 ikat of bayam, petik daun dan batang, cuci bersih, tiriskan.
- Prepare 1/2 kantong of toge, cuci bersih, tiriskan.
- You need 1 siung of bawang putih.
- It's 2 siung of bawang merah.
- It's 100 ml of santan kara atau dikurangi juga silakan.
- Prepare secukupnya of Garam.
- You need of Tomat potong-potong.
- You need secukupnya of Air.
Masakan Jawa khususnya Jogja ini bisa menjadi pilihan bagi yang menyukai rasa dan. A coconut vegetable stew which is very popular in Indonesia, Singapore and Malaysia. Just one serving will not satisfy your craving for Sayur Lodeh! PS: Adding pepper is not reccomended.
Sayur lodeh bayam toge step by step
- Masak air hingga mendidih.
- Masukkan bawang merah dan putih.
- Masukkan santan aduk jangan sampai santan pecah.
- Masukkan bayam sampai agak layu.
- Masukkan toge sebentar.
- Masukkan tomat sebentar.
- Tambahkan garam secukupnya bila perlu tambahkan Royco.
- Angkat dan sajikan.
Serve your Sayur Lodeh over rice. Sayur Lodeh is vegetable coconut stew in Malay. This dish is similar to the Indian 'sothi' that my mum makes at home. However, the sayur lodeh is more flavoursome with rich ingredients such as fresh turmeric, lemongrass and galangal. Sayur lodeh bayam wortel. foto: cookpad.
Comments
Post a Comment